Ivan Fuksa

Novým ministrem zemědělství bude Ivan Fuksa, člen ODS (Příbram).

Ing. Ivan FUKSA

Narodil jsem se 15. 7. 1963 v Příbrami. Vyrůstal jsem v neúplné rodině pouze s maminkou. V Příbrami jsem dokončil základní školu a nastoupil na Střední průmyslovou školu dopravní v Praze. V roce 1986 jsem dokončil studium na Vysoké škole dopravy a spojů.

Po základní vojenské službě jsem pracoval jako samostatný provozní technik u Dopravních podniků Praha - Metro v depu Kačerov. V roce 1988 jsem se z rodinných důvodů vrátil do Příbrami. Od tohoto roku jsem zde pracoval jako středoškolský učitel odborných předmětů na Střední průmyslové škole. Po udání na jaře 1989 se o moji otevřenou prezentaci názorů v zaměstnání a v soukromí začíná zajímat STB.

Po několika výsleších přichází listopadový převrat, který celou mašinérii STB zastavil. V roce 1990 jsem byl jako kandidát OF zvolen do Městského zastupitelstva a byl jsem zakládajícím členem ODS v Příbrami. Před rokem 1989 jsem nebyl členem žádné politické strany. Po konkurzním řízení v červnu 1991 nastupuji na SOU Dubno do funkce zástupce ředitele pro teoretickou výuku. Od roku 1991 jsem členem Městské rady. V listopadu 1992 mne MZ zvolilo místostarostou města a měl jsem na starost odbory: ekonomický, investiční, dopravy, územního plánování, Technické služby a Městské lesy.

Na podzim roku 1994, 1998 a 2002 jsem organizoval s ODS Příbram komunální volební kampaň a jako lídr ODS jsem byl zvolen na funkci starosty. Od roku 2007 do současnosti působím na Ministerstvu financí ČR na pozici 1. naměstka.

V roce 1994 jsem se podruhé oženil, mé první manželství bylo bezdětné.

S manželkou Jolanou máme dva syny.

Mojí největší zálibou je sport, kterému se v současné době nevěnuji tolik, jako dříve. Mám za sebou několik mezinárodních maratónů, úspěšný výstup na Mont Blanc, tři neúspěšné výstupy na Matterhorn a mnoho mořských plaveb například při mistrovství České republiky v námořním yachtingu.

Jsem příbramským patriotem. I když jsem navštívil mnoho krásných měst v Evropě, pro mne stále je a bude „Rukapáně“ tím nejkrásnějším.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info