Penta spolkla polského výrobce mražených potravin Iglokrak

Investiční skupina Penta koupila 100procentní podíl v polském výrobci a distributorovi mražených potravin a zmrzliny Iglokrak Group. Penta o tom informovala v tiskové zprávě, cenu ale nezveřejnila. Pentě se v Polsku líbí, je to už její osmá investice v zemi.

Transakci schválil po polském antimonopolním úřadu i jeho polský protějšek. Smlouvu o koupi společnosti Iglokrak Penta uzavřela letos v únoru.

"Naším cílem je konsolidovat a restrukturalizovat celý segment mražených výrobků a jejich distribuci," uvedl investiční ředitel Penty Rafal Sosna. Podíl mražených výrobků na celkových výdajích na potraviny v Polsku je podle něj totiž v současné době 2,3 procenta, což je za evropským průměrem s 4,4 procenta.

Iglokrak je předním regionálním výrobcem a distributorem mražených potravin a zmrzliny v Polsku a zároveň největším distributorem v jižním Polsku. Loni skupina, která dodává výrobky na 14 tisíc míst v Polsku, utržila 330 milionů polských zlotých.

Penta

Středoevropská investiční skupina vznikla v roce 1994. Investuje především do maloobchodu, zdravotnictví, letecké výroby, strojírenství, energetiky, zábavního průmyslu, telekomunikací a privátního bankovnictví.

Působí ve více než deseti zemích Evropy. Nejvíce investičních projektů zatím realizovala v Česku, na Slovensku a v Polsku.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info