Pivo na vzestupu. Horko dělá radost jeho výrobcům

Varování, že v horku se nemají pít alkoholické nápoje, zřejmě nezabírá. Pivovary po celé republice se radují z nárůstu spotřeby piva. Například pivovarům Ostravar a Radegast v Moravskoslezském kraji prodej pěnivého moku vzrostl o desítky procent, a tak zvýšily výrobu, sdělili zástupci pivovarů.Nárůst spotřeby piva v desítkách procent oproti stejnému období před rokem hlásí i Plzeňský Prazdroj.

"Plné zahrádky a otevřené sezonní restaurace v těchto horkých dnech výrazně zvyšují prodeje našeho piva. Výroba se zvedla řádově o desítky procent v porovnání s jinými měsíci," uvedl vrchní sládek pivovaru Ostravar Richard Kornas. Napilno mají například také pracovníci nymburského pivovaru, kterému v posledních dnech stoupl díky horkému počasí odbyt prý o více než 100 procent.

"Jedeme na plný výkon, denně vyrobíme od 500 do 1000 hektolitrů. Z toho 80 procent jde na tuzemský trh a 20 procent na export," řekl ředitel nymburského pivovaru Pavel Benák.

Skok v prodeji pak hlásí i nošovický pivovar Radegast: v parných dnech se mu zvýšil prodej o zhruba 20 procent oproti stejnému období loňského roku. U Plzeňského Prazdroje se zvýšil i zájem o nealkoholické pivo Birell.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info