Ministr jednal se zástupci soukromých zemědělců

Jednáním se zástupci Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ ČR) dnes zahájil nový ministr zemědělství Ivan Fuksa úvodní seznamovací kolečko s nevládními organizacemi působícími v resortu zemědělství.

Předseda ASZ ČR Josef Stehlík v doprovodu místopředsedy Václava Perníka a čestného předsedy Stanislava Němce představili aktivity a dlouhodobé cíle největší organizace soukromých zemědělců v ČR. Upozornili na problémy, které v uplynulém roce nebyly pro Mze příliš velkou prioritou a které farmáři sdružení v ASZ považují za důležité řešit, jako například větší respekt k vlastnickému právu, zjednodušení administrativy a racionalizace fungování státní správy, atd..

Ministr v této souvislosti uvedl, že se bude velmi zajímat o činnost Antibyrokratické komise Mze, od které očekává, že bude jedním z účinných nástrojů k naplňování koaliční smlouvy v oblasti snižování administrativní zátěže. Účastníci jednání tak přivítali nástin základních obrysů činnosti, které chce úřadující resortní šéf řešit a které budou pravděpodobně součástí návrhu vládního prohlášení.

Ministr se podle vlastních slov chce co nejvíce seznámit se zemědělskou problematikou v praxi. Proto také rád přijal pozvání ASZ ČR na prohlídky několika farem a na diskusi s jejich majiteli.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info