Souhrn událostí uplynulého dne - 22. 7. 2010

Zetor vyskočil z půlmiliardové ztráty do zisku 76 milionů

Skupina Zetor Group dosáhla v prvním pololetí letošního roku konsolidovaného zisku před zdaněním 76 milionů korun. Loni za stejné období byla v půlmiliardové ztrátě. Výrobce traktorů své hospodářské výsledky uveřejnil dnes v tiskové zprávě. Celkové tržby v prvním pololetí roku 2010 vzrostly oproti stejnému období v roce 2009 o více než 11 procent. Celkové hospodářské výsledky za rok 2009 firma dosud nezveřejnila.

Masokombinát Skaličan chce po letech ztrát vyrovnaný výsledek

Masokombinát Skaličan z České Skalice na Náchodsku chce letos po třech předchozích ztrátových letech dosáhnout vyrovnaného výsledku hospodaření. Ve výkonech by podnik chtěl minimálně zopakovat loňských 457 milionů korun. Loni měl podnik ztrátu 19 milionů korun a podle dnešního rozhodnutí valné hromady ji převedl na účet ztrát minulých let. Skaličan je majetkově od závěru roku 2007 součástí holdingu Rabbit Trhový Štěpánov. Zatímco v roce 2007 skalický podnik utrpěl ztrátu 67 milionů korun, předloni se ji novým majitelům podařilo snížit na minus 27 milionů korun.

Ministr Fuksa rozpohyboval Antibyrokratickou komisi. A to je jen začátek, slibuje

Práci Antibyrokratické komise ministerstva zemědělství, která v uplynulém více než roce nebyla právě v centru zájmu vedení resortu, dnes znovu oživil ministr Ivan Fuksa. Zúčastnil se zasedání komise, potvrdil jejím členům mandát a především dal dostatečné kompetence k účinné práci. „Snížení přebujelé a zbytečné byrokracie je přirozeným zájmem podnikatelů i mojí prioritou a hlavně naprosto legitimním požadavkem farmářů, kteří potřebují co nejvíce času a sil pro svou vlastní práci a ne pro boj s úředním šimlem a vyplňování formulářů.“

Kvůli horku se bude letos obilí v centrálním Rusku sklízet v noci

Ruské úřady přišly s doporučeními, jak se mají zemědělské oblasti středního Ruska vypořádat s extrémními vedry. Podle CBC News letos zemi postihlo největší horko a sucho od stalinské éry. Ruská vláda včera vyhlásila stav nouze v 19 obilnářských regionech. Důvodem jsou extrémní horka a sucho sužující centrální Rusko. Celkově počasí zničilo úrodu na 12 procentech zemědělské půdy. Kuriozity se dočkali v oblasti vzdálené 380 kilometrů jižně od Moskvy. Ve snaze zabránit poškození strojů doporučily úřady v Orelské oblasti sklízet obilí pouze v noci.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info