Souhrn událostí uplynulých dní - 23. – 25. 7. 2010

Nova: Tvůrci loga Klasa žádají, aby tato známka byla neplatná

Tvůrci loga národní značky kvality Klasa podle televize Nova žádají Úřad průmyslového vlastnictví (ÚPV), aby tuto ochrannou známku prohlásil za neplatnou. Tvrdí totiž, že ministerstvo zemědělství od nich nemělo souhlas propůjčovat logo potravinářům, kteří ho dávají na svoje výrobky. Autoři loga kvůli tomu podali žalobu na tři náhodně vybrané výrobce, informovala dnes Nova. ÚPV podle ní odhaduje, že spor by mohl rozhodnout do konce září. "V rejstříku ochranných známek jsou zapsány ochranné známky Klasa - jedna v barevném a jedna v černobílém provedení - a na obě tyto známky je podán návrh na neplatnost těchto známek."

Jihočeské výrobky mají značku Regionální potravina

Prvních šest výrobků ve čtvrtek získalo značku Regionální potravina Jihočeského kraje. Značku vytvořilo ministerstvo zemědělství a má garantovat kvalitu oceněných specialit regionálního původu. Udělovala se poprvé právě na jihu Čech, následovat budou další kraje, řekla při slavnostním udělování nového ocenění ředitelka jihočeské agrární komory Hana Hricová.

Brambory vyšlechtěné v Čechách dobývají Evropu

Polní den o bramborách se ve čtvrtek konal v areálu šlechtitelské stanice v České Bělé. „Pokud producenti brambor stihli osázet svá pole do konce dubna a ošetřují je všemi náležitými postřiky, mají šanci na slušnou úrodu a mohou na bramborách skutečně vydělat. A to letos jako na jedné z mála zemědělských plodin,“ prohlásil Václav Jechoutek, obchodní ředitel společnosti Intersnack Choustník, která je největším výrobcem bramborových lupínků v zemi, v průběhu svého vystoupení v rámci Polního dne o bramborách.

Výzva FAO k předkládání návrhů - možnost financování projektů pro adaptaci zemědělství na klimatickou změnu

Hlavním záměrem a cílem těchto projektů je pomoc při zajištění udržitelné potravinové bezpečnosti prostřednictvím pomoci zemědělcům při adaptaci na klimatickou změnu cílenými účinnými aktivitami přispívajícími k uchování a udržitelnému využívání rostlinných genetických zdrojů pro výživu a zemědělství. Cílem Mezinárodní smlouvy o rostlinných genetických zdrojích je uchování a udržitelné využívání rostlinných genetických zdrojů pro výživu a zemědělství.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info