Souhrn událostí uplynulých dní – 3.8.2010

Ministr Drobil: Klaus podporuje nové směřování MŽP

Prezident Václav Klaus podporuje nové směřování ministerstva životního prostředí (MŽP) a změnu jeho priorit. Po schůzce s Klausem to novinářům řekl nový šéf MŽP Pavel Drobil (ODS). S prezidentem se prý domluvil na tom, že budou ekologickou politiku dále konzultovat. "Chci ten úřad transformovat v normální, standardní, ústřední orgán státní správy. Je to ministerstvo pro život, ministerstvo, ve kterém ale nesmíme zapomínat na člověka," řekl Drobil.

Kdyby včelky věděly

Na pultech českých supermarketů není jednoduché najít kvalitní med, který by vyhovoval všem technologickým předpisům a požadavkům. Medy jsou přehřívané, staré, dlouho skladované a je do nich přidáván škrobový sirup a další látky namísto klasické fruktózy a glukózy, které med tvoří. To všechno je považováno za šizení spotřebitele.

Agrární komora ČR zahajuje kampaň na zlepšení image českého zemědělství

Od začátku srpna zahajuje Agrární komora ČR komunikační kampaň, která má za cíl zlepšení image českého zemědělství a následně také vyšší úspěšnost tuzemských zemědělců na domácím trhu. Od počátku devadesátých let ustupovala problematika zemědělství do pozadí zájmu médií i veřejnosti, postupně tak došlo k narušení přirozené vazby mezi zemědělcem a ostatními občany, jakožto spotřebiteli jeho produktů.

Houbařům za chvíli začnou v lesích žně

Deštivé počasí minulých dnů prospělo houbám. Houbaři už mohou na vyrazit do lesů. Houbaři se nemohou dočkat, až si budou domů nosit plné košíky. Deštivé počasí v minulých dnech ukončilo předchozí vlnu veder, houby na Mostecku ale zatím ve velkém nerostou. Nejoblíbenější velké jedlé druhy jsou stále velmi vzácné, a houbaři tak mohou sporadicky narazit jen na některé holubinky a muchomůrky. Řekl to Jaroslav Landa z České mykologické společnosti.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info