Silnice zaplaví reklamy na české farmáře

Zemědělci chtějí zlepšit svou image masivní mediální kampaní. Součástí budou billboardy i webové stránky.

Už ne blokády silnic, už ne demonstrace na náměstích. Český zemědělec má novou zbraň, jak dosáhnout svého. Alespoň podle Agrární komory ČR, která v těchto dnech startuje rozsáhlou reklamní kampaň, která má zlepšit image tuzemských farmářů.

Pět milionů, prozatím...

Nejdříve se začne s billboardy, vzniknou speciální webové stránky a zemědělci by měli být více vidět i v novinách. A kolik to bude stát? Pět milionů korun, prozatím. „Vycházeli jsme z jednoduché úvahy, že český zemědělec přežije jen tehdy, když ho budou chtít lidé. A když ho budou chtít lidé, budou ho chtít i politici,“ řekl Deníku prezident Agrární komory Jan Veleba.

Podle něho se zemědělci a zpracovatelé na kampaň složili ze svého, přičemž se počítá, že zmiňovaná pětimilionová suma, kterou farmáři vyčlenili na první kalendářní rok, nemusí být konečná. Kampaň by měla trvat nejméně tři roky a zatím jsou známé jen její hrubé obrysy. Ve všech krajích nejprve řidiče osloví billboardy podél silnic s nápisy „Vaši zemědělci, váš tým“ a „Závodíme pro vás s časem“.

České potraviny ve školách

„Teď se dopracovává plán dalších akcí, nejbližší budou v polovině září. Kromě výstupu v médiích plánujeme spuštění nových webových stránek pro ty, kteří se zajímají o české zemědělství,“ doplnil Veleba s tím, že v plánu je i rozdávání svačin s českými potravinami ve školách.

A jak se na kampaň dívají samotní zemědělci?

„Samozřejmě že od toho moc nečekáme, ale musíme zkusit všechno. Naše situace skutečně není jednoduchá,“ uvedl Václav Lenoch ze Zemědělského družstva Dolní Újezd. Agrární komora chce v nejbližší době rozjet ještě jednu kampaň za 9 milionů korun. Ta se zaměří na propagaci mléka. Z poloviny se na ní bude podílet Evropská unie, z třiceti procent ministerstvo zemědělství a zbytek uhradí farmáři.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info