Změna na postu ředitele Státního fondu životního prostředí

Ministr Pavel Drobil se dnes sešel s ředitelem Státního fondu životního prostředí ČR Petrem Štěpánkem. Po diskuzi o práci a dalším směřování Fondu se dohodli na ukončení vzájemné spolupráce ke dni 5. srpna 2010. Ministr Drobil poděkoval panu Petru Štěpánkovi za dosavadní práci.

Ke dni 5. 8. jmenoval ministr do funkce ředitele Státního fondu životního prostředí ČR pana Libora Michálka, který by měl nastartovat novou etapu této instituce a začít práci na dalším rozvoji směrem k „zelené bance“. Po ukončení dotačních programů EU by tak SFŽP nadále podporoval projekty pro zlepšování životního prostředí a tím i života a zdraví obyvatel ČR.

CV Libora Michálka :

Narodil se v roce 1968 v Náchodě. Po ukončení gymnázia v Přerově absolvoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci a poté manažerský program na Masarykové univerzitě v Brně.

Pracoval jako makléř na Fondu národního majetku, v dohledu nad kapitálovým trhem na Ministerstvu financí, v Komisi pro cenné papíry jako ředitel odboru kolektivního investování, na stejné pozici byl i v ČNB, ve Světové bance pracoval jako konzultant pro licenční standardy. Na MŽP přichází z postu experta dohledu nad finančním trhem v ČNB.

Libor Michálek se zabýval také publikační a osvětovou činností v oblasti nemovitostních fondů a kolektivního investování. Absolvoval zahraniční studijní pobyty a pracovní stáže v Londýně a Lucemburku. Získal certifikát Optimalizace práce manažera na Úřadu vlády ČR a certifikát Management a technika vedení lidí u firmy Hewlett Packard.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info