Souhrn událostí uplynulých dní – 4.8.2010

Změna na postu ředitele Státního fondu životního prostředí

Ministr Pavel Drobil se dnes sešel s ředitelem Státního fondu životního prostředí ČR Petrem Štěpánkem. Po diskuzi o práci a dalším směřování Fondu se dohodli na ukončení vzájemné spolupráce ke dni 5. srpna 2010. Ministr Drobil poděkoval panu Petru Štěpánkovi za dosavadní práci. Ke dni 5. 8. jmenoval ministr do funkce ředitele Státního fondu životního prostředí ČR pana Libora Michálka, který by měl nastartovat novou etapu této instituce a začít práci na dalším rozvoji směrem k „zelené bance“.

Čtvrtina špekáčků dostala na ohni pětku, propadly i Kostelecké uzeniny

V obchodech si můžeme koupit vynikající špekáčky i nechutné výrobky, ošizené o maso, které porušují předpisy. Rozdíl přitom nemusíte poznat na vzhledu, ani na ceně. Test MF DNES odhalil, že čtvrtina výrobků si svůj název spekáček nezaslouží. Špekáček musí mít nejméně 40 procent masa, aby si zasloužil své jméno. A maso to musí být skutečné, nikoliv strojně oddělené, které známe pod názvem "separát".

Zálohované PET lahve nebudou, výhodnější je recyklace

PET lahve nebudou Češi při koupi nápojů zálohovat a do obchodů zpět vracet prázdné láhve. Ministerstvo životního prostředí (MŽP) totiž tento týden definitivně zavrhlo veškeré své dřívější plány na zavedení záloh u těchto obalů. Chce se naopak zaměřit na zdokonalování systému třídění komunálního odpadu.

Silnice zaplaví reklamy na české farmáře

Zemědělci chtějí zlepšit svou image masivní mediální kampaní. Součástí budou billboardy i webové stránky. Už ne blokády silnic, už ne demonstrace na náměstích. Český zemědělec má novou zbraň, jak dosáhnout svého. Alespoň podle Agrární komory ČR, která v těchto dnech startuje rozsáhlou reklamní kampaň, která má zlepšit image tuzemských farmářů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info