Zemědělci pořídí dárek pro telata: nová obydlí

Stotisícová dotace pomůže Agru Chomutice s uskutečněním projektu nákupu nových bud pro telata, které oproti starým dřevěným budou vyrobeny z plastu.

Telata v místním zemědělském podniku si rozhodně polepší, brzy budou bydlet v novém. Za více než 360 (z toho 100 tisíc dotace) tisíc korun bude zvířatům pořízeno padesát zbrusu nových bud, které budou komfortnější jak pro zvířata, tak i pro ošetřovatel, kteří boudy čistí a dezinfikují.

Místo dřeva umělá hmota

Nové boudy budou totiž vyrobeny z modrého plastelu (jednoduše řečeno z umělé hmoty) s žárově zinkovanou konstrukcí, budou tedy lehce přenosné a snadno omyvatelné. "Staré dřevěné boudy jsou velmi těžké, a navíc hnijí a rozpadají se,“ vysvětluje ekonomka firmy Jitka Koubková.

Součástí bud je i ohrádka, obruče na kbelíky a větrací okénko. Od zootechnika Jaroslava Vebera jsme se dozvěděli, že venkovní ustájení je využíváno celoročně. Jednotlivé kusy se tu střídají v dvouměsíčních cyklech. Poté se přesunou do hromadných kotců. Zakázku dostala na starosti firma Polabí Vysoká a.s. Telata se v nových boudách poprvé vyspí v únoru příštího roku.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info