Ministr zemědělství Ivan Fuksa se zúčastní ZEMĚ ŽIVITELKY 2010

Ministerstvo zemědělství představilo aktivity, kterými se chce prezentovat na již 37. ročníku mezinárodní výstavy Země Živitelka v Českých Budějovicích. Ministr Ivan Fuksa na odborných seminářích promluví o podpoře regionálních potravin i boji se zbytečnou byrokracií, zhodnotí letošní sklizeň a ochutná to nejlepší z Čech a Moravy.

Ministr zemědělství Ivan Fuksa se zúčastní slavnostního zahájení v Pivovarské zahradě ve čtvrtek 26. srpna v 10 hodin. Poté v 10,40 hod. ministr přestřihne pásku u stánku s regionálními potravinami v pavilonu R3 a v 13,30 hod. vystoupí na semináři Asociace soukromého zemědělství na téma „Byrokracie včera, dnes a zítra“, který se koná v pavilonu Z. Podpora regionálních potravin i boj proti přebujelé byrokracii patří k hlavním tématům, s nimiž se chce ministr výrazně pohnout. Ve 14 hodin se bude konat v pavilonu R2 tisková konference ministra na témata Zhodnocení sklizně a podpora regionálních potravin; na téma „Podpora rozvoje venkova v ČR“ vystoupí ministr Fuksa na semináři pořádaném Spolkem pro obnovu venkova ve spolupráci s MMR a MZe v pátek 27.8. od 9,30 hod. v pavilonu Z.

Mezi další aktivity ministerstva patří odborný seminář MZe – „Nové technologie a jejich využití v potravinářství“, který se bude konat ve čtvrtek 26. 8. od 14 hod. do 17 hod. v pavilonu Z v 1.patře. Nezapomínáme ani na ty nejmenší návštěvníky, kterým jsou určena dvě hudební vystoupení pro děti skupiny Vanda a Standa „Přijede k nám návštěva“, které pořádá Informační centrum bezpečnosti potravin MZe.

Stánek ministerstva se bude nacházet tradičně v pavilonu B4, prezentovat rezort zde bude 16 odborných útvarů a institucí včetně čtyř výzkumných ústavů, Ústředního pozemkového úřadu a Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského. K dispozici bude dostatek informačních materiálů pro zájemce především z řad odborné veřejnosti. Návštěvníci výstavy mohou také v rámci výstavní expozice „Ochutnejte to nejlepší z Čech a Moravy“ v pavilonu R3 programu ochutnat i zakoupit potraviny, vyrobené v českých regionech z domácích surovin a oceněné v regionálních soutěžích.

Podrobný program mezinárodní výstavy ZEMĚ ŽIVITELKA lze najít na internetových stránkách http://www.vcb.cz.

Tereza M. Dvořáčková

tisková mluvčí MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info