Souhrn událostí uplynulých dní – 17.8.2010

Potravinářská komora kritizuje kvůli logům některé firmy

Potravinářská komora dnes kritizovala některé firmy z oboru za to, že používají vlastní loga, kterými se prý snaží přesvědčit spotřebitele o tom, že jejich potraviny jsou zdravější či méně škodlivé. Podobné aktivity ale podle Potravinářské komory nemají oporu v zákoně a jen matou zákazníky. Mezi kritizovanými společnostmi je i česká pobočka nadnárodního koncernu Unilever, která ovšem tvrdí, že jí používané logo "Vím, co jím" je mezinárodním projektem, jehož parametry nastavili odborníci.

Reakce AK ČR na tiskovou zprávu MZe 16.8. k úsporám v roce 2010

Agrární komora ČR oceňuje snahu ministra zemědělství, hledat úspory i mimo platby pro zemědělce v běžných výdajích ministerstva zemědělství, ale zásadně nesouhlasí s  tak razantním snížením národních doplňkových plateb TOP UP o 880 mil. Kč. Toto snížení je způsobeno rozhodnutím vlády o zmrazení prostředků, které bylo pro zemědělce krajně nespravedlivé.

Houbaři mají pré, avšak lesy někdy trpí

Lesem „hýbou“ natěšení houbaři, kteří se vloni téměř nedostali ke slovu. Také jaro bylo na houby skoupé, zato nyní nám příroda všechno vynahrazuje. Daří se snad všem druhům hub - od bedel, růžovek, suchohřibů po nádherné křemenáče s červeným kloboukem, hnědé kozáky a chloubu všech sběratelů, voňavé hřiby.

Zemědělci sklidili 43 pct ploch s obilím a většinu řepky

Zemědělci dosud sklidili 43 procent ploch s obilovinami a 92 procent polí s řepkou. Výnosy jsou ale kvůli nepříznivému počasí nižší než loni. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnilo ministerstvo zemědělství a okresní agrární komory. Pozitivně se však letos pro zemědělce vyvíjejí výkupní ceny obilí, které jsou meziročně výrazně vyšší.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info