Souhrn událostí uplynulých dní – 20.8. – 22.8.2010

Ministerstvo zemědělství oznamuje spuštění stránek www.mesicbiopotravin.cz

Měsíc září bude díky Ministerstvu zemědělství opět ve znamení biopotravin a ekologického zemědělství. Spolu se zemědělci a výrobci biopotravin oslavujeme příchod sklizně a doufejme i slušnou úrodu. Součástí projektu „Září - měsíc biopotravin a ekologického zemědělství 2010“ jsou i webové stránky www.mesicbiopotravin.cz, které se spouštějí právě v těchto dnech.

ČR bez nízce patogenní aviární influenzy

Při obchodování se třetími zeměmi se naši vývozci setkávají s požadavkem dotyčné cílové země deklarovat, že jsme určitých nákaz zvířat prostí. Že jsme prostí vysoce patogenní aviární influenzy je známo, poslední mimořádná opatření skončila v roce 2007. A to bylo již dříve publikováno v Bulletinu OIE (Mezinárodního úřadu pro nákazy zvířat).

Lesy ČR bojují s černými skládkami

Lesy České republiky obhospodařují více než 1 300 000 hektarů lesa a problematice odpadů se věnují dvojím způsobem. Přestože státní podnik řádně likviduje odpady, které vznikají při vlastní provozní činnosti, musí zajišťovat i likvidaci těch odpadů, které do lesa vyvážejí mnozí nezodpovědní občané. Lesy ČR tak na likvidaci černých skládek ročně vynakládají částku několika milionů korun.

V obchodech zdražila jablka a kuřata, levnější byly papriky

V tuzemských obchodech během uplynulých 14 dnů výrazně zdražila jablka. Zákazníci za ně zaplatili v průměru o více než 13 procent více než na začátku srpna. O pět procent víc zaplatili spotřebitelé také za kuřata, naopak výrazně levněji mohli nakoupit například papriky nebo brambory. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Český statistický úřad.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info