Zemědělci bojují s kvalitou ječmene a chmele, prý je málo hořký

Až na konci srpna se žně v Ústeckém kraji rozjely naplno, už teď je ale zřejmé, že rozhárané letní počasí výrazně ovlivní kvalitu jejich úrody. Nejvíc je to patrné na surovinách pro pivovarnictví; chmel je podle prvních rozborů málo hořký, ječmen zase podle zemědělců trpí nevyrovnanou kvalitou a sklízí se příliš pozdě. Výnosy v tunách na hektar přitom nebudou špatné. Chmelaři v začali sklízet o víkendu a vzápětí potvrdili očekávanou sklizeň 6500 tun, tedy asi 1,25 tuny na hektar.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info