Resort zemědělství na redukční dietě: do příštího roku zhubne o stovky úředníků

O 140 pracovníků oproti loňskému roku se sníží stav ústředí na Těšnově a regionálních pracovišť ministerstva zemědělství. Celkově přibližně deset procent zaměstnanců odejde z podřízených organizací. Důkladnou prověrkou možných duplicit v resortních agendách, odstraněním nadbytečné byrokracie a restrukturalizací resortních organizací ministr Ivan Fuksa razantně naplňuje úsporné zadání vlády.

„Při plánovaných desetiprocentních úsporách lze postupovat dvěma krajními cestami: buď plošně všem úředníkům snížit plat o deset procent, nebo o deset procent snížit jejich početní stavy. V resortu zemědělství půjde o mix těchto opatření,“ vysvětluje ministr Fuksa. „Poměrně razantní snižování stavů úředníků umožní hlavně důkladná prověrka agend a odstranění všemožných duplicit, restrukturalizace a sloučení některých podřízených organizací. Zmenšením úřednického aparátu jeho efektivita jednoznačně vzroste,“ je přesvědčen ministr.

Ministerstvo zemědělství sníží ještě letos celkově stavy úředníků o 140. O přibližně deset procent úředníků budou štíhlejší podřízené organizace, kterých je v resortu několik desítek. Početně největší personální odliv čeká Státní veterinární správu, Státní zemědělskou a potravinářskou inspekci a Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský.

Tereza M. Dvořáčková

tisková mluvčí MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info