Souhrn událostí uplynulých dní – 15.9.2010

Přední čeští potravináři představili ministru Fuksovi okruhy k jednání

Důraz na kontroly kvality potravinářských produktů při dovozu, posílení propagace českých potravin a zemědělství, zpřehlednění a redukce administrativních požadavků kladených na zemědělce - s těmito hlavními náměty se obrátili na ministra Ivana Fuksu zástupci velkých potravinářských a zemědělských podniků.

Lesy ČR jednaly s Odborovým svazem o tendrech na rok 2011

Vedení Lesů ČR jednalo s představiteli Odborového svazu pracovníků dřevozpracujících odvětví, lesního a vodního hospodářství v  ČR. Generální ředitel LČR Svatopluk Sýkora toto jednání svolal, aby informoval Odborový svaz o připravovaných tendrech pro rok 2011 a o přijatých úsporných opatřeních.

Čeští včelaři pro příští tři roky získají podporu 7,7 milionu eur

Čeští včelaři získají v příštích třech letech od státu a Evropské unie zhruba 7,7 milionu eur (asi 189 milionů korun). Tyto prostředky určené pro roky 2011 až 2013, z nichž EU poskytne polovinu, budou sloužit ke zlepšení produkce a uvádění včelařských výrobků na trh. Informovala o tom Evropská komise. Celkové množství peněz na podporu včelařství v EU se v příštích třech letech zvýší zhruba o čtvrtinu na 32 milionů eur ročně, uvedla komise.

Národní park Šumava musí šetřit nejen na platech

Úsporná opatření české vlády se nevyhnou ani Správě Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava, která sídlí ve Vimperku. Úspory v Národním parku: k 1. lednu 2011 musí Správa NP a CHKO Šumava propustit dvacet zaměstnanců, 9 lidem skončí pracovní smlouva na dobu určitou, 11 zaměstnanců skončí z organizačních důvodů...

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info