Pozor na falešné auditory

Státní veterinární správa ČR upozorňuje prostřednictvím krajských správ podnikatele na takové „dobráky“, kteří jim nabízejí pomoc před auditem kontrolního systému.

S problémy s falešnými inspektory se setkaly již také jiné státní dozorové orgány, nyní má obdobnou zkušenost i Státní veterinární správa. O co přesně jde? Setkali jsme se totiž s nabídkou provést zpracovatelskému podniku předaudit před auditem, který plánovala krajská veterinární správa. Audity kraje uskutečňují na jatkách a ve zpracovatelských podnicích a jde o audit systému, který podnik zavedl k tomu, aby jím vyráběné potraviny byly zdravotně nezávadné.

Takovéto povedené firmy si, samozřejmě za patřičnou úplatu, „půjčují“ dokumentaci ke kontrole a případnému „předělání“, aby podnik posléze „vyhověl“. Pak kromě jiných rizik hrozí, že v době skutečného auditu prováděného krajskou veterinární správou tyto dokumenty nebudou k dispozici.

Pozor tedy na kohokoli, kdo se zaštiťuje autoritou SVS ČR či KVS. Lze potvrdit, že SVS ČR nemá žádnou dohodu či smlouvu s žádným subjektem k provádění tzv. předauditů.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info