V Litoměřicích začala Zahrada Čech

Až sto tisíc návštěvníků očekávají organizátoři letošního veletrhu Zahrada Čech, který začal v pátek.

Příznivci účelného využití volného času – zahrádkáři, chalupáři a milovníci přírody – v pátek poprvé navštíví 34. ročník největšího českého zahradnického veletrhu Zahrada Čech.

Přírodní areál nabízí bohatý sortiment zboží a pestrý doprovodný program s poradenstvím a zábavnými pořady. Pořadatelé během trvání výstavy očekávají v případě příznivého počasí až sto tisíc návštěvníků.

„Na sobotu se chystá Den výletů Českého rozhlasu 2 Praha a Czechtourismu a přímý přenos zábavného pořadu Tobogán. Neděle pak bude věnována 4. ročníku Setkání občanů Ústeckého a Středočeského kraje. Zábavný odpolední pořad bude gradovat vystoupením skupiny Rangers – Plavci, která je pravidelným hostem Zahrady Čech. Někteří její členové se pravidelně zúčastňují Tenisového turnaje osobností, jenž se letos koná pošestnácté,“ připomíná zlomek z nabídky veletrhu Romana Šlechtová, manažerka marketingu pořádající společnosti Výstavy.

Zelí roku

V doprovodném programu nebude chybět 2. ročník soutěže Zelí roku, Den Receptáře s finálovým kláním O nejlepší recepty ze Zahrady Čech, tentokrát na téma Bylinky ve studené kuchyni a druhou, závěrečnou sobotu, 18. ročník soutěže Příroda čaruje, zahrádkář zírá při Dni časopisu Zahrádkář.

Veletrh bude otevřen každý den od 9 do 18 hodin, poslední den od 9 do 17 hodin. Policie v souvislosti s konáním výstavy doporučuje návštěvníkům využít placených parkovacích ploch ve městě či v okolí areálu veletrhu.

Centru Litoměřic by se řidiči měli vyhnout

„Apelujeme na návštěvníky, aby nenechávali ve vozech cenné věci na viditelném místě a před opuštěním svého auta důkladně zkontrolovali uzavření všech dveří, oken i kufru. Všechny návštěvníky upozorňujeme, aby si na výstavišti střežili svoje osobní věci,“ nabádá k ostražitosti litoměřická policejní mluvčí Alena Romová.

Policie rovněž upozorňuje řidiče, kteří by chtěli v době konání Zahrady Čech Litoměřicemi jen projíždět, aby se pokud možno vyhnuli centru a využili jiných tras.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info