V Praze začíná Prague Wine Festival

Víno, kulinářské delikatesy i zábavu chystá pro své návštěvníky první ročník Prague Wine Festivalu, který dnes začíná na Slovanském ostrově v Praze. Představí se tam více než 500 druhů vín z padesáti českých i zahraničních vinařství. Zájemci se mohou zúčastnit degustací ledových a slámových vín, šampaňského nebo koňaků a armaňaků. Akce potrvá do 19. září.

Na festivalu se představí zhruba pět desítek výrobců, mezi nimiž budou velká i malá rodinná vinařství. Kromě domácích budou zastoupena francouzská a italská vína. Moravskou produkci nabídne například Vinselekt Michlovský, Vinařství Kolby, Vinařství Spielberg, Tanzberg nebo Vinařství Maděrič. Mezi dovozci budou Champagne Shop nebo Languedoc.

Podle pořadatelů by festival měl přiblížit historii a současnost vína v České republice. Součástí programu jsou přednášky sommeliérů, kteří přestaví jednotlivé odrůdy vín a poradí, jak kombinovat víno s pokrmy. Kulinářské speciality nabídnou restaurace Pálffy Palác, Bellevue či lahůdkářství Jan Paukert.

Vstupné na festival přijde na 220 korun. Ke vstupence každý návštěvník dostane degustační skleničku. Víno si pak lidé budou moci zakoupit za speciální žetony. Další informace jsou na webové stránce www.praguewinefestival.eu.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info