Podpora irských chovatelů prasat a nosnic

Irské ministerstvo zemědělství chce domácím chovatelům prasat a drůbeže ulehčit jejich obtížnou finanční situaci. Vyčlenil proto na jejich podporu celkovou částku ve výši přibližně 29 mil. €.

Předpokladem je, že bude tato suma využita jako investiční pobídka k přestavbě chovatelských zařízení. Rekonstrukce stávajících budov je nutná v souvislosti se změnou legislativy v EU - uzákoněním povinnosti chovu prasnic ve skupinách a chovu nosnic v malých skupinkách v obohacených klecových voliérách.

Podle názoru některých odvětvových zemědělských organizací je podpora chovu prasat vítána, ale celková částka je příliš malá, jak uvedl informační portálu pig progres. Vzhledem ke katastrofální situaci irských zemědělců v tržbách, nemohli si v uplynulých letech žádné vytvořit žádné finanční rezervy.

Další informace jsou k dispozici na stránkách britského ministerstva zemědělství na adrese www.agriculture.gov.ie.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info