Výroba sladu v ČR v pololetí vzrostla o 17 procent, vývoz klesl
29.09.2010 | ČTK
České sladovny v letošním prvním pololetí zvýšily výrobu meziročně téměř o 17 procent na 232.955 tun sladu. Vývoz jedné ze základních surovin pro výrobu piva klesl o víc než osm procent. Novinářům to dnes řekl výkonný ředitel Českého svazu pivovarů a sladoven Jan Veselý. Slad je tradiční domácí exportní komoditou, na vývoz směřuje až polovina roční produkce. Exportováno bylo 121.951 tun sladu, tedy o 8,2 procenta méně než v loňském prvním pololetí. Nejvíce suroviny se tradičně vozí do Polska, tam letos do konce června směřovalo 60.000 tun sladu.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Europoslanci schválili revizi společné zemědělské politiky EU (25.04.2024)
- Čokoládu ohrožuje agresivní virus. Vědci to zatím řešili očkováním, teď chtějí nasadit matematiku (25.04.2024)
- Více elektřiny z obnovitelných zdrojů energie. Jejich rozvoj usnadní akcelerační zóny (25.04.2024)
- Svaz: Brambory, které letos výrazně zdražují, v nejbližší době nezlevní (25.04.2024)
- Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce, škody hlásí i zelináři (25.04.2024)
- Extrémní počasí ohrožuje potravinovou bezpečnost v EU, říká nová zpráva Komise (25.04.2024)
- Ministerstvo zemědělství nemá dost peněz na podpory pro lesníky, uvedl Výborný (25.04.2024)