K 1. říjnu 2010 zahajuje AK ČR tříletý program na podporu mléka „Bílé plus“

AK ČR se v únoru 2010 přihlásila do výběrového řízení EK zaměřeného na podporu zemědělských produktů na vnitřním trhu EU, s konkrétním programem na propagaci mléka a mléčných výrobků nazvaného „Bílé plus“. Kladné rozhodnutí komise bylo ohlášeno v červnu 2010.

AK ČR se k této aktivitě iniciativně postavila jako k možnosti pomoci agropotravinářskému komplexu ČR v oblasti produkce a zpracování mléka s cílem oslovit a motivovat spotřebitele a v přímé reakci na kritický vývoj sektoru chovu dojeného skotu především v závěru roku 2008 a celého roku 2009.

Tříletý projekt je zaměřený na propagaci spotřeby mléka a mléčných výrobků a musí proběhnout podle schváleného návrhu aktivit.

Deklarovaným cílem programu je zvýšit v ČR spotřebu mléka a mléčných výrobků jako zdraví prospěšné potraviny dostupné v širokém sortimentu o 1 % ročně. Program je primárně zaměřený na děti a mládež, na mladé rodiny a ženy u nichž má souběžně zlepšit vnímání konzumace mléka a mléčných výrobků jako moderního a každodenního doplňku výživy

Celková částka programu dosahuje výše 360.400 € (cca 9,3 mil Kč) v následujícím rozdělení - v prvním roce 4,3 mil. Kč, ve druhém roce a třetím roce pak po 2,5 mil. Kč. Prostředky jsou poskytnuty v následujícím schématu: EK 50 %, SZIF 30 % a AK ČR 20 %. Přičemž SZIF je v národním garantem programu.

Program byl připraven v souladu a za podpory dalších partnerů sektoru jako jsou PK ČR, Českomoravský svaz mlékárenský, svazy chovatelů skotu, aj., a jeho základní směry komunikace jsou internet, televize, rozhlas, celoplošná tištěná média, přímá komunikace se spotřebitelem (ochutnávky), soutěže, apod. Realizátorem vzešlým z výběrového řízení AK ČR a tedy partnerem po dobu trvání programu je agentura aPRiory, s.r.o.

Projekt je oficiálně zahájen ke dni 1. října 2010, nicméně průběžné přípravy běží již od srpna.

Ohlášení zahájení programu se uskuteční ve druhé až třetí dekádě října prostřednictvím tiskové konference na které bude přítomen prezident AK ČR Jan Veleba a dle dohody další představitelé (MZe, SZIF). Na TK již budou prezentovány konkrétní výstupy a program akcí pro závěr roku 2010.

Přestože program „Bílé plus“ nesmí být zaměřen na jmenovitou a cílenou propagaci tuzemské produkce, je AK ČR přesvědčena o pozitivním dopadu zvolených aktivit, které souběžně podpoří vlastní kampaní na změnu vnímání českého zemědělství prostřednictvím aktivit Marketingového výboru při AK ČR, která byla zahájena 1. srpna 2010.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info