Mezinárodní soutěž biovína MUNDUSvini BioFach odstartována

Výzva pro české biovinaře.

Mezinárodní cena biovína MUNDUSvini BioFach 2011 je odstartována, producenti a dovozci mohou přihlásit do soutěže svoje biovína.

Po úspěšném debutu soutěže vín, realizované společnostmi MUNDUSvini/Meininger Verlag a pořadatelem BioFachu, vůdčího světového veletrhu bioproduktů, se všichni zúčastnění těší na její druhé kolo.

„Mezinárodní cenu biovína MUNDUSvini BioFach pořádáme od veletrhu BioFach 2010 v těsné spolupráci se společností MUNDUSvini a nakladatelstvím Meininger Verlag. Úspěšná premiéra nás utvrdila v tom, že toto rozhodnutí bylo správné. Z více než 600 vín ocenila mezinárodní porota celkem 220 vzorků medailemi a udělila 5 velkých zlatých, 70 zlatých a 145 stříbrných medailí. I pro příští veletrh roku 2011 slibuje spojení veletržního know-how projektu BioFach a vinařské expertizy našeho partnera Meininger Verlag opět špičkovou degustaci a opravdový přínos pro prezentaci biovín“, říká Alexander Stein, který v týmu BioFach a Vivaness zodpovídá za nabídkový segment vína.

Také Christoph Meininger, jednatel společností MUNDUSvini a Meininger Verlag, je optimistický: „Biobranže zažívá boom, a to také v segmentu vína. Trh s biovíny roste a je čím dál nepřehlednější. Ocenění v soutěži vín, jakou je Mezinárodní cena biovína MUNDUSvini BioFach, v níž nezávislí experti posuzují kvalitu vín podle uznávaných norem Mezinárodní organizace pro révu a víno (OIV), se proto stává důležitým kritériem – pro producenty i spotřebitele.“Dodané vzorky bude 9. a 10. prosince 2010 v porýnském městě Neustadt/Weinstraße degustovat mezinárodní odborná porota složená z renomovaných a zkušených degustátorů z celého světa. Hodnocení se provádí podle 100bodového systému a je založeno na čichové a chuťové zkoušce a bodování podle tabulek OIV a Mezinárodní unie enologů (UIOE). Ocenění se uděluje na základě společného rozhodnutí poroty. Počet ocenění je ve smyslu pravidel OIV omezen na maximálně 30 procent předložených vzorků. Nejlépe ohodnocená vína získají Velkou zlatou, Zlatou a Stříbrnou medaili.

Udělení cen se bude konat v únoru v rámci veletrhu BioFach ve veletržním centru NürnbergMesse.

Do soutěže mohou být přihlášena tichá, šumivá, perlivá a likérová vína z ekologické produkce s kódem kontrolní organizace. Uzávěrka pro zasílání vzorků je 29. října 2010.

Úplné znění podmínek účasti a soutěžní dokumentace Mezinárodní ceny biovína MUNDUSvini BioFach si zájemci mohou vyžádat u organizačního týmu MUNDUSvini na čísle telefonu +49 (0) 63 21-89 08-95 00 nebo na e-mailové adrese contact@mundusvini.com.

Vína lze přihlašovat též na internetu, na adrese: www.biofach.de/mundus-vini

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info