Podzimní Flora nabídne regionální dobroty

Poslední „zelená“ expozice roku na olomouckém výstavišti Flora otevře své brány už příští týden ve čtvrtek.

Letošní produkci pěstitelů ovoce, zeleniny a?školkařských výpěstků představí podzimní zahradnická výstava Flora Olomouc. Návštěvníci výstaviště mohou současně potěšit smysly a chutě i na festivalu gastronomie Olima.

„V hlavní výstavní expozici v pavilonu, pro níž zvolili pořadatelé název Selský dvůr, se pod záštitou Ovocnářské unie České republiky a Zelinářské unie Čech a Moravy představí nejlepší domácí, čeští a moravští, producenti ovoce a zeleniny,“ informovala mluvčí olomouckého výstaviště Zuzana Studená.

Exponáty ze skanzenu

Atmosféru podzimního selského dvora, na který se pavilon změní už za několik dnů, dotvoří kromě plodů podzimu i historické exponáty, které pro výstavu zapůjčil Hanácký skanzen v Příkazích na Olomoucku.

„Ovocné školkařské výpěstky, které jsou specifikem podzimní Flory a také jedním z nejžádanějších artiklů na doprovodných prodejních trzích, najdou zájemci na venkovních plochách výstaviště. Jako novinku letos ovocnáři přivezou vlastní moštárnu, která umožní návštěvníkům ochutnat zdravé šťávy a mošty z různých druhů ovoce,“ pokračovala mluvčí.

Výstavní přehlídku ovoce, zeleniny a podzimních květin doplní v pořadí už patnáctá OLIMA, festival gastronomie a nápojů s nabídkou kvalitních potravin z domácí produkce a prezentací výrobků oceněných titulem Regionální potravina Olomouckého kraje 2010, kterému bude vyhrazen pavilon E a část galerie hlavního pavilonu A.

Ochutnávka vína

„Součástí festivalu jsou Dny moravských vín s představením a ochutnávkami vín jednotlivých podoblastí Moravy a oblíbený Flora košt – soutěž o nejlepší ovocný destilát,“ upozornila Studená.

Volné chvíle si mohou návštěvníci zpestřit ve sbírkových sklenících a botanické zahradě výstaviště, které jim budou otevřeny zdarma, nebo v zahrádkářském vinném sklípku a v sobotu 9. října na festivalu dechové hudby Muzikanti, hrajte!

Brány výstaviště budou otevřeny od 7. do 10. října, denně od devíti do osmnácti hodin, poslední den do sedmnácti hodin.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info