Národní zemědělské muzeum má nového ředitele

Národní zemědělské muzeum od dnešního dne povede odborník v oblasti památkové péče, ochrany kulturního dědictví a krajiny a v oblasti historie zahradního a krajinářského umění pan Zdeněk Novák. Paní Šárka Steinová, která byla pověřena řízením muzea v období od 4.5.2010 do 4.10.2010, zůstává na postu náměstkyně ředitele.

Novým ředitelem Národního zemědělského muzea dnešním dnem jmenoval ministr zemědělství Ivan Fuksa pana Zdeňka Nováka. Ing. Zdeněk Novák je absolventem oboru sadovnictví-krajinářství, zahradní a krajinářská architektura na Mendelově zemědělské a lesnické univerzitě v Brně a také absolventem postgraduálního kurzu „Památková péče“ na Fakultě architektury Českého vysokého učení technického v Praze. Je považován za odborníka v oblasti památkové péče, ochrany kulturního dědictví, kulturní krajiny a historie zahradního a krajinářského umění.

Ministr Ivan Fuksa zároveň vysoce ocenil práci dosud pověřené ředitelky Mgr. Šárky Steinové, která zůstává v muzeu na postu náměstkyně ředitele.

Tereza M. Dvořáčková

tisková mluvčí MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info