Potravináři z České republiky se prezentují na veletrhu SIAL v Paříži

Nejvýznamnější evropská přehlídka potravinářství – veletrh SIAL přivede do Paříže každé dva roky tisíce vystavovatelů. Letošní veletrh proběhne ve dnech 17. - 21. října a čeští potravináři se na něm budou prezentovat pod patronací Ministerstva zemědělství a Státního zemědělského a intervenčního fondu.

Českou republiku bude reprezentovat téměř 25 firem či institucí. Nejvíce zástupců bude mít jižní Morava, Praha a střední Čechy. Resort bude zastupovat náměstek ministra zemědělství Juraj Chmiel „Účast českých firem na mezinárodních veletrzích napomáhá zvýšení exportu agrárních a potravinářských produktů,“ říká náměstek Chmiel. „Takové proexportní zaměření i jeho státní podpora je důležitá právě v době hospodářských problémů. O veletrh je i letos velký zájem, účast českých firem je stabilní.“

Firmy, které získaly ocenění značkou kvality Klasa, budou vystavovat v rámci společné expozice, ostatní firmy podle komoditního zaměření. Cukrárenskou výrobu a polotovary pro potravinářství představí firmy ALTIS Kolín,s.r.o., CARLA,s.r.o., RUPA,s.r.o., Sweet Delight, a.s., Jiří Šašinka-HORS a Poex, a.s. Pekařský sortiment budou nabízet firmy Mlýny J. Voženílek, s.r.o. nebo Pekařství Valašské frgály, s.r.o. Okruh svých odběratelů budou chtít rozšířit i firmy zaměřené na masné produkty, jako je např. VOMA s.r.o., Mlékárenský sektor bude zastupovat firma MILKPOL Co, Ltd., na tavených sýrech založí svou prezentaci hodonínská firma TPK spol. s.r.o. Výrobky zdravé výživy a cereálie nabídnou firmy EMCO, spol s.r.o. a firma Pragosoja, spol. s r.o., Rupa, spol. s r.o. a Semix pluso, spol. s r.o. Široký sortiment instantních nápojů a isotonických instantních nápojů představí firma Artifex Instant, s.r.o. Minerální vody včetně ochucených nabídne Hanácká kyselka, s.r.o. Nápoje na bázi ovocných a zeleninových šťáv představí Linea Nivnice, a.s.. Konzervované produkty jsou doménou firmy Essa, s.r.o. Sušené ovoce a další sortiment balených plodů nabídne LTC Vysoké Mýto, a.s. Bio-výrobky budou zastoupeny firmou Pro-bio s.r.o. V rámci veletrhu se bude prezentovat i Shanghai Maling Food, s.r.o., která má výrobní závod v ČR, a výrobky dodává nejen do zemí EU, ale i na americký kontinent.

Poznámky: Veletrh SIAL patří mezi nejvýznamnější světové akce svého druhu. Koná se každé dva roky. Posledního ročníku se v roce 2008 zúčastnilo 5 500 vystavovatelů, z toho 78% bylo ze zahraničí, konkrétně ze 101 zemí. Celková obsazená výstavní plocha o velikosti 215 000 m2 se očekává i letos. Předpokládaná návštěvnost je 140 000 návštěvníků. Výstava je členěna do 17 sektorů, kterými jsou Alkoholické nápoje, Nealkoholické nápoje, Cukrovinky, Zpracované masné výrobky, Mléčné produkty a vejce, Dietní potraviny, Mražené potraviny, Koření a přísady, Ovoce a zelenina, Maso a vnitřnosti, Drůbež a zvěřina, Hotová jídla, francouzské regiony, Národní expozice, Ryby a dary moře, Bioprodukty, Smíšené zboží – potraviny, Bioprodukty, Výživa, Konzervované potraviny a Víno. Výstavu jakož již tradičně doprovází bohatý odborný program v podobě soutěží, předváděcích akcí, konferencí a seminářů, např. „Trendy a inovace“ – přehlídka nejnovějších výrobků světového potravinářství, ocenění „SIAL d´Or“ v soutěži o výrobek, který je obchodním úspěchem na národním trhu, nebo „Best Buy“, ocenění pro nejlepší vína s výhodnou cenou, kuchařská show atd.

Tereza M. Dvořáčková

tisková mluvčí MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info