V komoditách je uložen rekordní objem peněz

Rekordní objemy peněz evidují na svých účtech komoditní investice v podobě podílových fondů, ETF fondů, či směnek. Podle statistik společnosti Barclays Capital, které uvedla agentura Bloomberg, objem aktiv spravovaných v komoditních investicích stoupl v září letošního roku na rekordních 320 miliard dolarů.

V srpnu investice do komoditních titulů zaznamenaly částku 293 miliard dolarů. Podle manažerů Barclays Investments činil čistý přítok nového kapitálu 8,5 miliardy dolarů. Příčiny, proč letos komodity zaznamenávají rekordní přírustky ivnestic, vidí experti především v dobrých fundamentech komodit a vysoké poptávce.

Objem peněz do komoditních investic za zaří je podle agentury Bloomberg vůbec třetí nejvyšší v historii. Za třetí čtvrtletí přiteklo do segmentu dalších 10,8 miliardy dolarů. Investice jsou přitom rozděleny tak, že 7,5 miliardy dolarů spolkly ve třetím čtvrtletí letošního roku komoditní indexy, 1,9 miliardy směnky a 1,4 miliardy dolarů investoři podle Barlays uložili v ETF fondech.

Statistiky ukazují, že index S&P GSCI, složený z 24 komoditních titulů zaznamenal za třetí čtvrtletí nárůst o 8,3 procenta oproti propadům za předchozí dvě čtvrtletí. Za největší vítěze zhodnocení burzovní statistiky pasovaly pšenici, cukr a kukuřici, naopak nedařilo se zemnímu plynu, kakau a dobytku.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info