Nárůst produkce drůbežího masa

Produkce drůbežího masa v EU by v letošním roce měla stoupnout o 2,3 a v příštím roce o 0,3 %.

(MEG) Hrubá produkce drůbežího masa v EU podle informací Evropské komise v letošním roce pravděpodobně dosáhne objemu 11,970 mil. t, což by bylo o 2,3 % více než v roce 2009. Pro rok 2011 je predikován mírný nárůst produkce v řádu pouhých 0,3 %.

Společenství 27 členských států je soběstačné ve výrobě drůbežího masa. Míra soběstačnosti v letošním roce stoupne o 2,7 procentních bodů na 103,6 %. Příčinou posílení míry soběstačnosti je vzájemná souhra stoupající produkce, klesajících dovozů a rostoucího exportu. Díky silnému nárůstu produkce drůbežího masa vystřídalo Německo podle informací MEG (Marktinfo Eier & Geflügel) na druhém místě pomyslného žebříčku Velkou Británii; více drůbeže bylo vykrmeno pouze ve Francii. Hnacím motorem tohoto příznivého vývoje bylo stále odvětví výkrmu kuřat, které v letošním roce vykázalo nárůst 2,6 % a také v příštím roce se očekává vzestup produkce i když již pouze o 0,5 %.

Pokles produkce krůtího masa na evropském kontinentu se podařilo prozatím zastavit. V průběhu letošního roku byl dokonce zaznamenán mírný nárůst produkce (plus 1,7 %), což jde především na vrub dynamického vývoje tohoto odvětví v Německu.

EU: Geflügelfleischerzeugung wächst

[2010-11-02], www.animal-health-online.de

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info