Souhrn událostí uplynulých dní – 4.11.2010

Potravinářská komora chystá logo pro označování českých potravin

Potravinářská komora chystá novou značku pro označování kvalitních tuzemských potravin. Logo se státní vlajkou a nápisem Český výrobek či Česká potravina s dodatkem "Garantováno Potravinářskou komorou ČR" už nechala zaregistrovat u Úřadu průmyslového vlastnictví. Na Žofínském fóru věnovaném zemědělství a potravinářství to dnes řekl prezident Potravinářské komory Miroslav Toman.

Vláda schválila Zprávu o stavu životního prostředí ČR za rok 2009

Vláda České republiky přijala ve středu 3. listopadu Zprávu o stavu životního prostředí ČR za rok 2009 předloženou ministrem životního prostředí Pavlem Drobilem. Zpráva má být do tří měsíců od přijetí vládou zveřejněna a předseda vlády ji předloží také předsedům PSP a Senátu ČR.

Kritika návrhu změny SZP po roce 2013

Němečtí experti na odborném fóru VDL vyjádřili obavy mj. z nárůstu byrokratické zátěže v souvislosti se změnou SZP. Na zasedání německého profesního sdružení Agrar, Ernährung, Umwelt (VDL) v Berlíně kritizoval profesor Michael Schmitz z univerzity v Gießenu plánované rozštěpení přímých plateb. Obtížné předpisy a více byrokracie očekává profesor Michael Schmitz, vědecký rada Spolkového ministerstva zemědělství v případě, že opravdu dojde podle návrhu EK k rozštěpení přímých plateb.

Projekt Agrární komory za 9 milionů Kč má zvýšit spotřebu mléka

Zvýšit spotřebu mléka a mléčných výrobků v Česku má za cíl projekt Agrární komory (AK) s názvem Bílé plus. Tříletá propagační kampaň, jejíž náklady přesahují devět milionů korun, odstartovala v říjnu. Projekt je financován z prostředků Evropské unie i národních zdrojů. Na tiskové konferenci jej dnes představili zástupci AK a ministerstva zemědělství. Spotřeba mléka a mléčných výrobků v České republice v dlouhodobém horizontu klesá. Například spotřeba másla klesla od roku 1989 o 50 procent.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info