Sasovský lovečák je prvním kančím biovýrobkem v Čechách

Taky si říkáte: "Přece na Sasově chovají prase domácí, že by snad začali i s oborou pro divočáky"? Nic takového, kanec je označení pro samce jak prasete divokého, tak prasete domácího. V Čechách je však běžnou praxí kanečky domácích prasat ještě jako malé kastrovat a ti se potom označují jako vepříci.

Kastrování v Čechách přetrvává ještě z dřívější doby, kdy se prasata vykrmovala do velkých hmotností a maso „mohlo být cítít“. Přestože podle výzkumů není kastrace už vůbec nutná, ani kvůli možnému „kančímu pachu“, stále se kastruje a maso prasat je stále nazýváno „vepřové“.

Na Biofarmě Sasov se pokusili tuto tradici přerušit a zřídili chov pro kanečky, ukazují tak další možnosti v chovech zvířat a v přístupu k nim.

Sasovský lovečák je vyroben právě z kančího masa a vy tak máte jedinečnou možnost okusit kančí maso, navíc v biokvalitě. Lovečák je vyroben pouze z bio masa, bio koření a mořské soli. Je to fermentovaný masný výrobek, což znamená, že jeho trvanlivost je zajištěna díky prospěšným mléčným bakteriím a sušení.

Sasovský lovečák si můžete koupit přímo na Biofarmě Sasov, nebo si ho objednat a nechat dovézt na jedno ze zavážecích míst, kam Sasov pravidelně jezdí, anebo třeba na Biotrhu na Toulcově dvoře, který se uskuteční 9. listopadu.

Cena Sasovského lovečáku je 450 Kč za kg a štangle mají hmotnost přibližně 400 gramů. Sasovský lovečák se navíc bude ucházet o titul České biopotraviny roku 2010.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info