Stanovisko k článkům Mladé fronty dnes z 11. 11. 2010

Ministerstvo zemědělství se důrazně ohrazuje proti evidentním nepravdám zveřejněným ve čtvrteční Mladé frontě Dnes. Nezaměstnává nikoho, koho „smetl audit po nástupu Víta Bárty z VV – kvůli plýtvání“, všichni v článku zmiňovaní přišli na MZe už dříve.

1. náměstek ministra pan Roman Boček odešel z ministerstva dopravy po dohodě ještě s exministrem Gustávem Slamečkou, na Ministerstvo zemědělství nastoupil hned první den jmenování ministra Ivana Fuksy.

I nejbližší kolegové, které si 1. náměstek ministra zemědělství přivedl na úřad, odešli z ministerstva dopravy na základě dohody, nikoliv „vyhození“. A stalo se tak před tím, než na MD byly zmiňované audity uzavřeny, natož mohly vést k hypotetickým personálním důsledkům.

I spojitost s „vykroužkovanými“ politiky je v případě 1. náměstka ministra zemědělství zavádějící, neboť nikam nekandidoval, tudíž ani nemohl být voliči odmítnut.

K obdobným dezinformacím se Mze vyjadřovalo už 27. 8. 2010.

Pokud jde o chod úřadu a personální obsazení jednotlivých oddělení, počet evidovaných zaměstnanců je informací značně neúplnou, dokud ji nedoplní zpráva, že dvě zaměstnankyně oddělení protokolu mají na starosti devizovou pokladnu a letenky, dále pod protokol patří například příspěvky za členství v mezinárodních organizacích. Obdobně oddělení korespondence, změnou z příkazu ministra do budoucna „oddělení vládní a parlamentní agendy“, sice eviduje 8 zaměstnanců, ale fakticky se o korespondenci stará jedna osoba, dvě jsou na mateřské dovolené, další jedna na ni přechází z nemocenské, jeden pracovník má na starosti vládní, jeden parlamentní agendu a dvě pracovnice zajišťují chod informační kanceláře.

Tereza M. Dvořáčková

tisková mluvčí MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info