Farmářské trhy zlákaly Ústečany na čerstvé potraviny

Přeplněné autobusy a trolejbusy, s autem není kde zaparkovat, farmářské trhy vedle budovy soudu přilákaly stovky Ústečanů.

K mání bylo kvalitní ovoce, zelenina, klobásy, svatomartinské víno nebo pálenka. Nechyběli ani sokolníci se svými dravci. Děti mohly využít malých poníků a nechat se povozit. Podle slov organizátora farmářských trhů Pavla Josky se jarmarku účastní zhruba pětadvacet prodejců.

„Lidé si mohou nakoupit jak biovýrobky, tak potraviny z prvovýroby. Máme tu nově stánek s uzenými rybami. Vždy se budeme snažit, aby na trzích byl nějaký nový stánek se sortimentem, který na předešlém trhu nebyl,“ řekl Joska.

Jarmark si pochvalovali sami návštěvníci. „Něco takového v Ústí opravdu chybělo. Ráda si koupím čerstvé a kvalitní potraviny, než ty, co se prodávají v marketech. Je dobré, že je to na velkém prostranství. Lidé se nestrkají jako na tržnici za Labem a mohu si v klidu vybrat ovoce a zeleninu u stánku,“ pochvalovala si Ústečanka Jana Koupilová.

Z biopotravin si mohli lidé nakoupit nejen ovoce a zeleninu, ale také biopečivo. Stánek obchůdku Duhová babička nabízel bioperník. „Perník je ze žitné mouky a místo cukru je slazen fruktózou, neboli ovocným cukrem,“ řekla prodejkyně Pavlína Jírová.

Starostka Střekova Miroslava Lazarová je ráda, že se farmářské trhy pořádají právě v jejím obvodu. „Chtěla bych poděkovat svému předchůdci, že se zasloužil o to, že se trhy pořádají právě na Střekově. Je to dobře pro náš obvod,“ řekla Lazarová.

Sám Vlastimil Žáček, který na trhy dorazil, byl rád a byl překvapen velkým zájmem Ústečanů. „Je dobře, že se to povedlo. Když se podívám okolo sebe, stovky nakupujících. Prvoprodejci, kteří by měli problém se dostat do obchodních řetězců, tak mohou prodávat své zboží,“ hodnotil Žáček.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info