Strategie bezpečnosti potravin v České republice

Evropská komise v roce 2000 velice podrobně studovala systém zabezpečení zdravotní nezávadnosti potravin v evropských státech, které se připravovaly na vstup do Evropské unie.

Na základě toho, že problematika bezpečnosti potravin měla být významnou měrou zastoupena v procesu vyjednávání vstupu naší země do Evropské unie, požádali v lednu roku 2000 členové Komise David Byrne a Günter Verheugen Českou republiku o vypracování strategie bezpečnosti potravin.

Účelem tohoto dokumentu bylo získat potřebné informace, ale i prohloubit spolupráci jednotlivých národních úřadů zodpovědných za bezpečnost potravin.

Dokument Strategie bezpečnosti potravin v České republice, který zpracovalo Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví, byl prostřednictvím Ministerstva zahraničí odeslán Evropské komisi v dubnu roku 2001.

Přílohy

Strategie_bezpecnosti_potravin 1320_2001.pdf (PDF, 223 KB)

Zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR, www.eagri.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info