Interspar rovněž zaznamenal růst zájmu o bio

Zájem o biopotraviny v prodejnách společnosti SPAR ČOS v meziročním srovnání neustále stoupá, a to až o desítky procent. Například u rajčat a mrkve narostl obrat o téměř 20 procent, u biovajec pak až téměř o 40 procent.

Právě zvýšená obliba biovýrobků potvrzuje současný trend v chování zákazníků, kteří skladbě svého jídelníčku a výběru potravin věnují velkou pozornost. „Bioprodukty si získávají stále více našich zákazníků. Roste rovněž poptávka po naší biořadě SPAR Natur*pur, což potvrzují zejména výsledky jejího prodeje. Zákazníci si totiž stále více uvědomují, že konzumace kvalitních potravin se pozitivním způsobem odráží na jejich zdraví,“ říká Martin Ditmar, jednatel společnosti SPAR Česká obchodní společnost s.r.o.

Podle něj patří mezi nejprodávanější biopotraviny v hypermarketech INTERSPAR a supermarketech SPAR zejména mléčné výrobky SPAR Natur*pur a také SPAR Natur*pur zelenina, jako jsou cherry rajčata či mrkev.

Vlivem rostoucí poptávky je sortiment biopotravin, zvláště pak u vlastní řady bioproduktů s označením SPAR Natur*pur, kontinuálně rozšiřován. První nabídka biopotravin SPAR Natur*pur byla v prodejní síti společnosti SPAR představena v listopadu 2006 a tvořily ji zejména mléčné výrobky, pečivo a také ovoce a zelenina.

Vlivem velkého zájmu zákazníků o tento druh sortimentu se biořada SPAR Natur*pur dočkala v následujících letech svého dalšího rozšíření. Přibyly tak nové bioprodukty, jako jsou těstoviny, rýže, oleje, ocet balsamico, uzeniny, ovocné a zeleninové džusy, čaje, kompletní müssli sortiment, sojové nápoje a biozmrzlina. V současné době obsahuje řada biopotravin SPAR Natur*pur 124 výrobků.

Kompletní přehled biopotravin, nabízených maloobchodními prodejnami Interspar najdete v Seznamech Bio-info. Pokud vás zajímá nabídka ostatních řetězců, najdete ji zde.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info