Ministr Pavel Drobil zahájil prodej vánočních stromků s prestižním certifikátem

Ministerstvo životního prostředí a Správa Krkonošského národního parku nabízejí dnes a zítra ke koupi vánoční stromky, které pocházejí z krkonošských lesů.

Za svůj přístup k péči o lesy si Správa KRNAP vysloužila nejprestižnější lesnický certifikát Forest Stewardship Council (FSC). Tím jsou označeny i vánoční stromky, které je možné zakoupit přímo před budovou MŽP v pražských Vršovicích (Vršovická 65). O stromky je velký zájem – už během první hodiny si jich zájemci odnesli domů 50.

Jedním z prvních zákazníků se stal i ministr životního prostředí Pavel Drobil, který si pro vánoční stromeček přišel dopoledne. „Mám jistotu, že nákupem nepřispívám k poškozování lesa, zároveň tak přispívám i ke zlepšení stavu lesů, protože získané peníze za prodej se příští rok do lesů v Krkonoších vrátí, například v podobě vysazení buků, jedlí, nebo javorů, kterých se v horách nedostává,“ uvedl ministr Drobil.

Stromky stojí 300 Kč do výšky 150 cm, u vyšších zájemci zaplatí 400 Kč. Prodejní ceny vánočních stromků s certifikátem FSC jsou režijní, tedy zahrnují náklady na prořezávku a na dopravu z Krkonoš před budovu ministerstva. Prodávat se budou dnes do 17 hodin, zítra od 9 hodin do vyprodání zásob.

Certifikát FSC Správa KRNAP získala v červenci 2009. Jde o prestižní certifikát kvality práce lesníků Krkonošského národního parku a při jeho získání byly dodržovány pravidla zachování a rozvoje biologické různorodosti v lesích. Jedním z principů šetrného hospodaření v lesích jsou i tzv. výchovné zásahy, které po prořezání zaručí zesílení stabilitu mladého lesa.

Bližší informace o certifikátu FSC najdete na adrese http://www.czechfsc.cz

Zde si můžete prohlédnout fotogalerii ze zahájení prodeje stromků za účasti ministra životního prostředí Pavla Drobila.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info