V Jeseníkách je už 18 produktů oceněných regionální značkou

12.12.2010, Praha

Asociace regionálních značek, o.s. - http://www.arz.cz/

Regionální značku JESENÍKY originální produkt (R) získalo dalších dvanáct výrobků nebo skupin produktů, které splňují podmínky původu, kvality, šetrnosti k životnímu prostředí a jedinečnosti ve vtahu k Jeseníkům. Celkem tak bylo za půl roku existence značky uděleno 18 certifikátů.

Na druhém zasedání certifikační komise, které se konalo dne 30.11.2010, bylo rozhodnuto o udělení regionální značky JESENÍKY originální produkt (R) těmto výrobkům:

Tkané koberce od sdružení Zahrada 2000 o.s. - Koberce jsou vyráběny z odstřižků látek a obnošených oděvů, které se plátnovou vazbou zatkávají do osnovy.

Drátované výrobky od Miloše Gajdy - Ručně vyráběné dekorační předměty (např. ryby, brouci, šneci, pavouci, andílci, hvězdy, zvonky) či drobné šperky (náušnice, náhrdelníky, náramky, prstýnky).

Svíčky z parafínu od Miloše Gajdy - Odlévané či motané parafínové svíčky mají velmi zajímavý a ojedinělý vzhled. Publikace s regionální tematikou Jeseníků od Pavla Ševčíka -- Knihy seznamují širokou veřejnost s historií regionu, významnými osobnostmi regionu, turistickými zajímavostmi a literaturou místních autorů.

Loučenské pivo Václav od Františka Halaxy - Pivo je vyráběné z kvalitních surovin tradiční! m způsobem s velkým podílem ruční práce.

Oplatky od společnosti UNITA, spol. s r. o. - Mazané nebo spékané lázeňské oplatky a trojhránky s nejrůznějšími příchutěmi (oříškové, kakaové, vanilkové, skořicové, kokosové, sezamové) jsou prodávány v obalech s vazbou k regionu.

Sýry od Zemědělského družstva Jeseník - Sýry jsou vyráběny z místního ovčího, kozího či kravského mléka

Kravské mléko od Zemědělského družstva Jeseník

Dřevěné sochy od Jaroslava Pecháčka - Dřevěné sochy jsou vyráběny pouze motorovou řetězovou pilou bez zásahu jakéhokoliv jiného nástroje.

Čerstvé ovčí a kravské sýry - Sýry jsou vyráběny ručně bez použití přídavných látek dle tradičních postupů. Suroviny jsou získávány z vlastního chovu ovcí a krav.

Textilní výrobky ručně barvené přírodními barvivy od firmy Batika Bellis - Barviva jsou získávána z rostlin vyskytujících se na území Jeseníků. Pro celkový estetický dojem jsou výrobky dozdobeny jednoduchými motivy technikou ručního potisku, tupování nebo kre! sby.

Dekorativní perníčky z Branné od Jitky Korytarové - Perníčky jsou pečeny dle tradičních receptů našich babiček s přídavkem domácího medu. Jedná se o ruční výrobu.

Jeseníky jsou jednou ze třinácti oblastí, které jsou zapojeny do systému regionálního značení místních výrobků v rámci Asociace regionálních značek. Značku JESENÍKY originální produkt (R) uděluje MAS Horní Pomoraví o. p. s., na kterou se mohou další řemeslníci a producenti z tohoto regionu obracet s žádostmi o udělení značky.

Více informací na www.regionalni-znacky.cz a www.hornipomoravi.eu .

Kontaktní osoba: Magda Sedmíková

Telefon: 606 102 818, 224 222 843

E-mail:sedmikova@arz.cz

Tiskové zprávy na internetu:http://press-servis.ecn.cz/tiskove-zpravy/

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info