Slintavka a kulhavka v Jižní Koreji

Ačkoliv Jižní Korea nasadila do boje se slintavkou a kulhavkou na 1 200 kontrolních stanovištích více než 144 000 zaměstnanců, šíří se toto akutní vysoce nakažlivé virové onemocnění sudokopytníků nezadržitelně dál. Téměř v celé severní a severovýchodní části země (provincie Gyeongsang, Gangwon, Gyeonggi) je evidován výskyt této infekční choroby. Veterinární služba činí za tento nepříznivý vývoj nákazové situace kromě jiného zodpovědné také nízké zimní teploty, které snižují nebo úplně limitují účinnost dezinfekčních prostředků. Ve snaze dostat nákazu pod kontrolu nyní probíhá vakcinace velkého počtu skotu a prasat proti této nebezpečné chorobě.

Aby se napříště zabránilo stále se opakujícím případům zavlečení slintavky a kulhavky na území Jižní Koreje, měli by být zaměstnanci jednotlivých chovů dobytka „licencováni“. Toto opatření by mělo zajistit, že zaměstnanci po návratu ze zahraničních cest před opětovným stykem s početními stavy zvířat projdou „sterilizačním procesem“.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info