Hlad ve Spojených státech amerických

Překvapivá zjištění výzkumu jedné z potravinářských firem působících na území USA.

Více než jeden obyvatel USA ze čtyř (28 %) říká, že se v uplynulém roce on nebo někdo, koho zná, musel rozhodnout, jestli koupí potraviny pro celou rodinu nebo zaplatí složenky. A jeden z deseti Američanů říká, že on osobně šel loni minimálně jednou spát o hladu.

Tyto a další překvapující skutečnosti byly odhaleny v průzkumu The 2010 Hormel Hunger Survey, který zveřejnila potravinářská společnost Hormel Foods Corporation z Austinu v USA.

Velké procento Američanů je znepokojeno tím, že počet lidí ve Spojených státech amerických, kteří nemají dost jídla, vzrostl z 46 % v roce 2009 na 54 % v roce letošním. Spotřebitelé naznačili, že jsou si vědomi individuálních dopadů jež na mnoho Američanů uvalila recese.

Když respondenti odpovídali na otázky o možnosti vybrat si čerstvé potraviny, většina dotázaných sdělila, že má v blízkosti pouze menší obchody v nichž není nabídka tak pestrá jako ve velkých prodejnách. Podle údajů z ministerstva zemědělství USDA bydlí 2,3 milionů obyvatel USA ve vzdálenosti více než 1,6 km od supermarketu, který nabízí větší výběr potravin, a přitom nemá ani možnost dostat se tam autem.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info