Ovocnáři hledali nejchutnější jablka, loňská úroda je kyselejší

Na 120 ovocnářů, zahrádkářů, výzkumníků i laiků z celé republiky dnes v Hořicích na Jičínsku degustovalo jablka z loňské úrody. Hodnocení by mělo dát obrázek o tom, které odrůdy konzumenti preferují jako nejchutnější. Kvůli loňskému málo slunečnému počasí by chuť jablek mohla být kyselejší než obvykle. ČTK to řekl ovocnář František Paprštein z Výzkumného a šlechtitelského ústavu ovocnářského Holovousy.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info