Biojogurty z Mlékárny Valašské Meziříčí nahradily v Bille rakouské biojogurty

Mlékárna Valašské Meziříčí od prosince nahradila v prodejnách Billa tradičního rakouského dodavatele biojogurtů a do prodejen nyní dodává 7 druhů biojogurtů.

Společnost Billa má tradičně velmi širokou nabídku výrobků z mléka. Také její vlastní značka biopotravin Naše bio nabízí nejširší sortiment právě v kategorii biomléko a výrobky z biomléka. Biojogurty značky Naše bio byly donedávna vyráběny v Rakousku mlékárnou Pinzgau Milch. Nyní jsou biojogurty vyráběny v České republice Mlékárnou Valašské Meziříčí z biomléka od českých biofarmářů.

Mlékárna Valašské Meziříčí vyrábí pro značku Naše bio sedm chuťových variant jogurtů. Jedná se o :

Naše BIO jogurt bílý

Naše BIO jogurt jahodový

Naše BIO jogurt banánový s cereáliemi

Naše BIO jogurt borůvkový

Naše BIO jogurt s lesním ovocem

Naše BIO jogurt malinový

Naše BIO jogurt višeň a vanilka

„Biomlékárna Pinzgau má se společností Billa velmi úzké vztahy, vyrábí mléčné biovýrobky pro její vlastní značku JaNatuerlich. O to více si vážíme toho, že se nám po několika letech podařilo naše partnery ve společnosti Billa přesvědčit o kvalitě našich biojogurtů. Věřím, že budou mít úspěch i u zákazníků. Vyrábíme je výhradně z biomléka od českých ekofarmářů,“ říká Zdeněk Bukovjan, obchodní ředitel společnosti Mlékárna Valašské Meziříčí.

Mlékárna Valašské Meziříčí pro řetězec Billa kromě biojogurtů vyrábí také pět příchutí jogurtových nápojů, jogurtové mléko a kysaný nápoj ve třech příchutích.

Většinu výrobků ve značce Naše bio dodává do prodejen Billa čeští výrobci a obchodníci. Některé výrobky, například čaje, sýry či masné výrobky jsou ale nadále vyráběny rakouskými výrobci. Zástupci společnosti Billa na otázku, zda hodlají postupně nahradit všechny zahraniční dodavatele, neodpověděli.

Historie výroby biopotravin v Mlékárně Valašské Meziříčí sahá do roku 2006, kdy se firmě podařilo uzavřít spolupráci s dlouholetým partnerem firmou AGROFYTO Lidečko o dovozu a zpracování BIO mléka. Prvním vyvinutým výrobkem Mlékárny Valašské Meziříčí v kvalitě BIO se stal BIO kysaný nápoj přírodní, který byl krátce po zavedení na trh doplněn o BIO kysaný nápoj s příchutí jahoda. Úspěšné zavedení těchto výrobků na trh inspirovalo Mlékárnu Valašské Meziříčí k vývoji dalších výrobků v BIO kvalitě, a proto v roce 2008 přišla na trh s biojogurty ve třech příchutích – bílý, jahoda, borůvka.

Biovýrobky Mlékárny Valašské Meziříčí jsou zpracovávány ve své původní tučnosti, což podtrhuje jejich přírodní charakter a zvýrazňuje chuťové kvality. Biovýrobky Mlékárny Valašské Meziříčí získaly již mnohá ocenění: odborná porota zvolila BIO kysaný nápoj přírodní ,,Českou biopotravinou roku 2006“ a laická veřejnost jej následující rok zvolila ,,Nejoblíbenější českou BIO potravinou roku 2007“. Velkým úspěchem tohoto nápoje je také ocenění ,,Perla Zlínska 2006“ a ,,Mlékárenský výrobek roku 2007“. Druhá varianta BIO kysaný nápoj jahoda se může pyšnit vítězstvím v kategorii mléčné biovýrobky v soutěži ,,Česká biopotravina roku 2007“, oceněním ,,Perla Zlínska 2007“, či druhým místem v soutěži,,Mlékárenský výrobek roku 2007. Také v roce 2008 získaly BIO výrobky již několik cen. Významným oceněním je zisk prvního a třetího místa v soutěži ,,Mlékárenský výrobek roku 2008“ v kategorii mléčných výrobků, které si odnesly BIO jogurt borůvka a BIO jogurt bílý. Dalším oceněním BIO výrobků je ,,Perla Zlínska 2008“, které získal BIO jogurt bílý a ocenění ,,Cena hejtmana Zlínského kraje 2008“, jež si odnesla kolekce BIO jogurtů.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info