Babišovo impérium bude produkovat více masa

Kontrolu nad společnostmi Animalco a Procházka holding získala firma Agrofert Holding. Podnikatel Andrej Babiš tak zvětší svůj vliv na trhu s masem a masnými výrobky.

Spojení již podle tiskové zprávy povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Podle antimonopolního úřadu posuzovaná spojení nenaruší hospodářskou soutěž zejména proto, že dojde k relativně nízkému nárůstu tržního podílu skupiny Agrofert v daných oblastech.

Zatímco spojení s se společností Procházka již nabylo právní moci, spojení s Animalcem zatím není pravomocné.

Agrofert koupil celou firmu Procházka, Animalca 70 %

Společnost AGROFERT získá akcie na základním kapitálu a hlasovacích právech společností Animalco (70% podíl) a Procházka (100% podíl). Díky tomu bude moci Agrofert obě společnosti přímo a výlučně kontrolovat.

Společnost Animalco působí v potravinářském průmyslu a těžiště její činnosti představuje velkoobchod s jatečnými zvířaty (hovězí dobytek, prasata), masem a masnými výrobky. Animalco rovněž obchoduje s chovnými a plemennými zvířaty, potravinářskými obaly, vybranými druhy mlékárenských výrobků a mražené zeleniny.

Společnost Procházka je společností holdingového typu bez vlastního výrobního programu, stojící v čele skupiny Procházka. Ta působí zejména v České republice v oblastech výroby a zpracování hovězího, vepřového a drůbežího masa, výroby masných výrobků a velkoobchodního i maloobchodního prodeje těchto produktů.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info