Ministrem životního prostředí je Tomáš Chalupa

Prezident republiky Václav Klaus dnes jmenoval do čela Ministerstva životního prostředí Tomáše Chalupu (ODS). V čele resortu střídá Pavla Drobila (ODS), který na funkci rezignoval 15. prosince 2010.

Do úřadu uvedl nového ministra životního prostředí premiér Petr Nečas. „Je to velice kvalitní politik, má velké zkušenosti z veřejné správy. Proto padla moje volba právě na pana Chalupu,“ řekl Nečas.

Sám Tomáš Chalupa se chce podle svých slov na MŽP co nejdříve seznámit se situací ve Státním fondu životního prostředí. Zdůraznil taky svou ochotu naslouchat jiným. Cílem správy rezortu je podle něj nedogmatický přístup. „Jedna ideologie vítězit musí, a to ideologie zdravého rozumu.“ Za své priority dál označil ochranu ovzduší, protipovodňovou ochranu a Národní park Šumava.

Tomáš Chalupa se narodil 3. července 1974 v Praze 6. Studoval tři fakulty Univerzity Karlovy, na Fakultě sociální věd absolvoval žurnalistiku, na Filozofické fakultě historii a politologii a na Právnické fakultě právo. Od roku 1992 je členem Občanské demokratické strany, od r. 2002 starostou Městské části Praha 6. Ve volbách roku 2010 byl zvolen do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Zde si můžete prohlédnout fotografie z uvádění nového ministra do úřadu.

Michaela Jendeková, tiskové oddělení MŽP

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info