Potravinářská Sara Lee se rozdělí na dvě společnosti

Potravinářská společnost Sara Lee Corp. se rozdělí na dvě společnosti. Dokončí tak dlouhodobou sérii změn, jejichž cílem bylo přetvořit firmu z konglomerátu na menší podnik zaměřený na potravinářství. Jedna společnost se soustředí jídlo a stravovací služby v Severní Americe a druhá na operace v oblasti kávy a čaje a pečiva.

Divize stravovacích služeb si ponechá název Sara Lee a její součástí budou značky Jimmy Dean, Ball Park a Hillshire Farm a rovněž dezerty Sara Lee. Tržby těchto operací loni činily zhruba 4,1 miliardy USD (72,7 miliardy Kč). Druhá část ještě jméno nemá. Její součástí budou značky kávy a čaje, jako Douwe Egberts, Senseo, Pickwick, Maison du Cafe, L'OR, Cafe Pilao, Marcilla a Bimbo.

Společnost uvedla, že rozdělení je dalším logickým krokem po prodeji zahraničních operací v oblasti péče o domácnost a tělo a dohodě o prodeji severoamerické výroby čerstvého pečiva. Firma část svých aktivit prodává již několik let s cílem zaměřit se jen na potraviny a nápoje. Rozdělení má být dokončeno na počátku příštího roku a jeho součástí bude i výplata mimořádné dividendy tři dolary na akcii.

Předseda představenstva James Crown dodal, že firma zvažovala veškeré strategické možnosti, včetně nabídek na převzetí. "Věříme, že rozdělení a mimořádná dividenda nabízejí největší možnost pro poskytnutí dlouhodobé hodnoty pro akcionáře," dodal.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info