Lesy ČR se staly signatářem Deklarace o spolupráci v oblasti Jizerských hor

Lesy ČR tento týden spolupodepsaly Deklaraci o spolupráci při realizaci řady obecně prospěšných služeb při správě tras Jizerské magistrály a cyklotras v oblasti Jizerských hor. Společně s Lesy ČR Deklaraci dále podepsaly Jizerská o.p.s., která se stará o tratě Jizerské magistrály, Správa CHKO Jizerské hory a Povodí Labe. K podpisu Deklarace byl přizván také Liberecký kraj, protože Jizerské hory se nacházejí na území kraje a Jizerská magistrála patří mezi hlavní lákadla turistického ruchu Libereckého kraje.

Všechny zúčastněné subjekty budou spolupracovat v oblastech ochrany přírody a krajiny Jizerských hor a to včetně správy vodních toků.

Lesy ČR podpis Deklarace vítají. Jde o potvrzení dlouholeté, velmi dobré spolupráce mezi Jizerskou o.p.s., správci lesa, správci vodních toků a ochranou přírody,“ podotýká ředitel Krajského ředitelství Lesů ČR Liberec Ludvík Řičář. „Spolupráce organizací, které podepsaly deklaraci, umožní, aby se dobře dostupné hory staly i přístupné pro milovníky běžeckého lyžování. Podpis deklarace současně bereme i jako závazek do budoucna, abychom vytvořili podmínky pro rekreační i sportovní vyžití návštěvníků v lesích, které spravujeme. Státní podnik Lesy ČR tím naplňuje veřejný zájem při správě lesů ve vlastnictví státu,“ doplnil Ludvík Řičář.

Jizerské hory patří mezi nejmenší hory v ČR, jsou velmi dobře dostupné z velké části Čech i polského a německého příhraničí a i vzhledem k svým přírodním krásám jsou hojně navštěvovány.

Deklarace má velmi stručně tento obsah:

popis zúčastněných stran a jejich činností

zájem vzájemně spolupracovat, informovat se a propagovat

zájem řešit případné spory smírčí cestou a dohodou.

V Hradci Králové, 28. ledna 2011

Kontakty:

LESY ČESKÉ REPUBLIKY, s. p.

Zbyněk Boublík

tiskový mluvčí

tel.: +420 495 860 201

mob.: +420 724 813 301,

e-mail: boublik@lesycr.cz

JIZERSKÁ , o.p.s.

Milena Jelínková

ředitelka Jizerské, o.p.s.

kontakty: 775 68 22 99,

jelinkova@jizerskaops.cz

Liberecký kraj

Mgr. Jiří Langer

tiskový mluvčí Libereckého kraje

kontakty: 739 541 588 , 485 226 302

e-mail: jiri.langer@kraj-lbc.cz

Povodí Labe, s.p.

Ing. Jaroslav Jaroušek

ředitel závodu Jablonec nad Nisou

tel. 483366311

Správa CHKO Jizerské hory

Ing. Jiří Hušek

vedoucí Správy CHKO Jizerské hory

tel. 482 428 999

Poznámky pro editory:

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 milionu hektarů lesního majetku (což představuje šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR) a pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků (tj. přibližně o více než čtvrtinu délky vodních toků a bystřin v ČR)

Podnik ročně vytěží v průměru 7 až 8 milionů m3 dřeva.

Lesy ČR jsou držiteli Osvědčení o účasti v regionální certifikaci lesů systémem PEFC na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info