Vyškovskému pivovaru se blýská na lepší časy

Nový nájemce počítá s převzetím majetku k 1. březnu 2011. Počítá také se zachováním výroby a zaměstnáním odpovídajícího počtu stávajících zaměstnanců.

Nový nájemce Czech Beverage Industry Company, a.s. počítá s převzetím majetku k 1. 3. 2011. Podstatný je úmysl nájemce zachovat dosavadní výrobu a k tomu zaměstnat odpovídající počet stávajících zaměstnanců. Nový nájemce bude disponovat dostatečným know-how, které napomůže k využití technického i technologického potencionálu pivovaru k výrobě tradičního českého piva.

Na základě vyhodnocení obchodní veřejné soutěže o nejvýhodnější návrhy na uzavření smlouvy o nájmu k nemovitému majetku, technologickému vybavení a ostatním věcem movitým a licenční smlouvy k ochranným známkám souvisejícím s pivovarem Vyškov v majetku Jihomoravských pivovarů, a.s., se stala nájemcem tohoto majetku obchodní společnost Czech Beverage Industry Company, a.s..

Obchodní veřejná soutěž byla vyhlášena z důvodu neustávajícího ekonomického propadu obchodní společnosti Jihomoravské pivovary, a.s. a zároveň v souvislosti s nemožností předmětný majetek privatizovat vzhledem k blokaci uvedené v § 3 odst. 1 zákona č. 92/1991 Sb., o podmínkách převodu majetku státu na jiné osoby, ve znění pozdějších předpisů, podle které předmětem citovaného zákona není majetek, který na stát přešel po 25. únoru 1948 z vlastnictví církví, řádů a kongregací a náboženských společností.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info