Souhrn událostí uplynulých dní – 11. – 13. 2. 2011

Rybářské lístky bude možné dostat na více místech, ministr Fuksa to vítá

Podle návrhu novely zákona o rybníkářství, rybářství a výkonu rybářského práva mohou rybářské lístky vydávat obce s pověřeným obecním úřadem, a ne pouze obce s rozšířenou působností, jak tomu bylo doposud. Ministr zemědělství Ivan Fuksa se při pátečním jednání poslanců zasadil o to, aby žadatelé o rybářské lístky nemuseli vážit dlouhou cestu na úřady. Rybářské lístky by tak všem žadatelům, včetně cizinců, vydávalo 600 obcí, místo nynějších 205 obcí.

VV vyzvaly k odvolání šéfa Lesů ČR

Věci veřejné vybídly ministra zemědělství Ivana Fuksu, aby odvolal generálního ředitele Lesů ČR Svatopluka Sýkory v případě, že Sýkora nevysvětlí, proč státní podnik uzavřel smlouvu se společností LST na prodej těžebních zbytků bez předchozího výběrového řízení. Smlouva uzavřená v listopadu 2009 byla dodatkem z loňského července prodloužena o deset let s možností prodloužení o dalších pět let. "Smlouva na prodej těžebních zbytků z lesů 'korunuje' dřívější kauzy. Vedení Lesů je spojené s problematickými dražbami, sponzoringem, a dokonce i s obviněním pletichy při veřejné soutěži," prohlásil poslanec Věcí veřejných Josef Novotný.

Zelená úsporám: dořešeno není 40 tisíc žádostí

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa nemá v úmyslu rušit program Zelená úsporám. Ne všechny žadatele však bude možné uspokojit v plné výši požadované částky. Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS) nechystá zrušení dotačního programu Zelená úsporám, který se využívá při zateplování domů a výměně starých kotlů na uhlí za ekologické vytápění. Chce nejdřív dořešit financování 40.000 žádostí, které zatím nebyly schváleny. Ministr to dnes uvedl ve sněmovně v rámci interpelací.

Antimonopolní úřad: Agrofert může koupit AGRO Jevišovice

Skupina Agrofert podnikatele Andreje Babiše může koupit jeden z největších tuzemských zemědělských podniků AGRO Jevišovice a jeho mateřskou společnost CITONICE AGRO. Fúzi schválil bez podmínek antimonopolní úřad. ČTK to dnes řekl předseda ÚOHS Petr Rafaj. Rozhodnutí zatím není pravomocné. Podle Rafaje bude na všech posuzovaných trzích nárůst podílu skupiny Agrofert v důsledku spojení minimální a i nadále bude na těchto trzích zachována konkurence v podobě dalších zemědělských prvovýrobců. "Posuzované spojení tedy nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže," uvedl Rafaj.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info