Česko se účastní největšího mezinárodního setkání biovýrobců BioFach

Biopotraviny všeho druhu a ze všech koutů světa, biokosmetiku, ale i hračky či módní doplňky z přírodních textilií – to vše a ve vysoké koncentraci najdou ctitelé zdravého životního stylu, příznivci biopotravin a fandové ekologicky šetrné produkce i samotní ekozemědělci v Norimberku na veletrhu BioFach. České Ministerstvo zemědělství bude mít na veletrhu národní expozici již počtvrté. Zahájení veletrhu, který se koná od 16. do 19. února a jehož hlavním tématem je letos „Světová výživa“, se zúčastní delegace MZe vedená náměstkem ministra panem Jurajem Chmielem.

V polovině února se sejdou v Norimberku na mezinárodním veletrhu BioFach vystavovatelé, návštěvníci a příznivci bioproduktů a ekologického zemědělství. Veletrh představuje největší mezinárodní výstavu biopotravin a bioproduktů, ale i přírodní kosmetiky, textilií a bytových doplňků, hraček, dárků nebo módních doplňků z přírodních textilií či zemědělských potřeb a dalších produktů ekologického zemědělství.

Jsem velmi rád, že má Česká republika zastoupení také na tomto veletrhu. Ukazuje se totiž, že stále více zákazníků a spotřebitelů klade důraz na ekologicky šetrnou produkci, vyhledává přírodní materiály a bioprodukty. Pro naše výrobce je zdejší účast dobrou možností prezentovat jejich firmy, ale také možností seznámit se s konkurencí a novými trendy v této oblasti,“ říká ministr Ivan Fuksa.

Veletrh představí zajímavé inovace, atraktivní speciální přehlídky a gastronomické zóny. Návštěvníci budou mít možnost ochutnat biopotraviny všechno druhu a ze všech koutů světa, seznámit se s nejnovějšími produkty i trendy ekologického zemědělství.

„Stejně jako v loňském roce najdete v hale pět na rozloze sto deset metrů čtverečních společnou expozici Ministerstva zemědělství a českých firem. V zahajovací den odpoledne proběhne v české expozici setkání s vystavovateli a partnery - „České bioregio,“ přibližuje náměstek ministra zemědělství Juraj Chmiel.

Na veletrhu je již tradičně velká pozornost věnována biovínu. Díky nevídanému nárůstu zájmu o víno v ekologické kvalitě bude vínu zasvěcena i v letošním roce celá hala 4A norimberského výstaviště. Tradičně je také na veletrhu BioFach udělována cena za nejlepší biovíno a cena za nejlepší olivový bioolej.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info