S farmářskými trhy v Ostravě se asi 'roztrhne pytel'

V Ostravě nejspíš přibyde další místo, kde se budou konat farmářské trhy. Futurum chce stánky otevřít na parkovišti.

Založení tradice farmářských trhů v Ostravě nabírá další rozměr. Podle zjištění Deníku chce začít organizovat prodej ovoce, zeleniny, masných či mléčných výrobků od lokálních producentů už třetí hráč – obchodní centrum Futurum.

„Všechno je zatím stále v přípravné fázi, ale už brzy chceme rozjet informační kampaň pro veřejnost. V této chvíli ladíme smlouvy, připravujeme jednání s farmáři. Trhy chceme spustit určitě ještě letos,“ uvedl Robert Cichoň, marketingový manažer OC Futurum.

Podporu chtějí tyto trhy získat i u radnice Moravské Ostravy a Přívozu. „Radním byl předložen návrh, že by se farmářské trhy konaly na parkovišti u nové části Futura, a to pravidelně každou sobotu. Organizátoři chtějí vědět, jestli by jim obvod mohl nějak pomoci – třeba přípravou stánků nebo svozem odpadu. Konečné rozhodnutí ale ještě nepadlo,“ sdělila mluvčí obvodu Jana Pondělíčková.

Trhy v centru

Místostarosta centrálního obvodu Dalibor Mouka pak upřesnil, že kromě Futura jedná radnice také s další skupinou organizátorů, která s myšlenkou pořádání farmářských trhů v Ostravě přišla jako první, a to už na jaře loňského roku. Jejich akce by se měla konat na Masarykově náměstí. „Zabýváme se oběma projekty. Samozřejmě bychom stáli i o trhy v samotném centru, protože tam taková věc ze své podstaty patří,“ konstatoval Mouka.

Podle Lenky Kaspříkové, která patří ke skupině prvních iniciátorů farmářských trhů v moravskoslezské metropoli, by se akce mohla začít konat s první úrodou, tedy zhruba v květnu. „Naše představa je taková, že by se ve středy konaly trhy na Masarykově náměstí v centru a o sobotách by byly v Porubě. Oslovili jsme už několik farmářů. Více ale zatím prozrazovat nechci, všechna jednání ještě probíhají,“ řekla Kaspříková.

Lidé mají zájem

Další farmářské trhy se rozhodla pořádat také radnice Mariánských Hor a Hulvák. Jak už Deník informoval, tento obvod chce pořídit deset dřevěných rozkládacích stánků, které nabídne za symbolickou cenu řezníkům, zelinářům, pekařům a dalším producentům potravin.

„Farmářské trhy se u nás konaly už jednou, a to loni na podzim. Zájem občanů byl obrovský, proto bychom na tuto velmi úspěšnou akci chtěli navázat,“ vyjádřil se Jiří Jezerský, místostarosta Mariánských Hor a Hulvák. Vedení obvodu podle něj vytipovalo dvě tři místa v okolí radnice, kde by se trhy mohly konat. Začít mají na jaře.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info