Vinařský veletrh ožívá. Zájemcům předvede i správnou úpravu kávy

Na gastronomickém a vinařském veletrhu Vinex&Horeca Forum 2011, které se uskuteční ve středu na brněnském výstavišti, bude vystavovat na 60 firem především z Česka, ale také z Rakouska. Akce je kratší než v minulosti, pořadatelé ji na žádost vystavovatelů zkrátili ze tří na jeden den; je menší i co do počtu vystavovatelů.

Veletrhy se naposledy uskutečnily před dvěma lety a střídají se s tradiční Salimou. V roce 2009 na akci vystavovalo 158 firem z více než deseti zemí.

"Za poslední dva roky situace v cestovním ruchu i gastro nebyla ideální," řekl novinářům za pořadatele Dušan Pelikán. Podle mluvčího veletrhů Davida Pokorného tentokrát půjde o malou odbornou akci pro zainteresované.

Organizátoři nicméně nevylučují, že akce se v budoucnu vrátí k většímu rozsahu.

Zviditelnění kuchyně ve spojení s vínem

Veletrh je připravován ve spolupráci s Vinařským fondem ČR a Asociací hotelů a restaurací ČR, uskuteční se v pavilonech A1 a A2. V nich dostane mimo jiné možnost nabídnout svá vína na 30 tuzemských i 15 rakouských vinařů.

Akce představí i produkty pro zájemce z řad majitelů a provozovatelů hotelů a restaurací. Na prezentace bude navazovat projekt Asociace hotelů a restaurací ČR, který zviditelňuje tradiční českou a moravskou kuchyni ve spojení s vínem za účasti renomovaných kuchařů.

Zajímavostí fóra je například i prezentace Občanského sdružení pro výběrovou kávu, která zájemcům předvede správnou úpravu káv.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info